Dropshipping

Vorig blok had ik als leerdoel om te leren hoe ik een webshop moest bouwen. Ik speelde toen in op Valentijn en bouwde een webshop met valentijn producten. De feedback die ik toen kreeg was dat de bewijzen niet goed genoeg waren. 

Omdat ik zelf heel geïnteresseerd ben in e-commerce, besloot ik om nogmaals een webshop te maken. Deze keer speelde ik wederom in op een trend. Namelijk dat veel mensen zijn gaan wandelen tijdens COVID-19. Het product wat ik heb gekozen is een duurzame hondenfles. Het idee is simpel, het is een plastic fles waar een “bakje” aan vast zit. Baasjes vullen deze fles met water, houden het knopje ingedrukt zodat er water in de bak komt en honden kunnen schoon drinkwater drinken uit dit bakje. 

De webshop is gemaakt met Shopify en ik heb alles zelf ingesteld. Mede door mijn ervaring met Shopify en Photoshop, duurde het mij maar een paar uur om deze webshop in elkaar te zetten. Alles is werkende en zoals zichtbaar in de slides hieronder, is de webshop ook al sales aan het maken.

Een algemeen bekend probleem onder dropshippers is dat de Facebook Pixel niet alle aankopen geregistreerd. Facebook Pixel heeft voornamelijk veel moeite met het registreren van aankopen die via Mollie zijn betaald. Doordat de webshop actief is in Nederland en België, maak ik gebruik van iDeal en Bancontact via Mollie. Dit is de reden waarom er maar 1 aankoop is geregistreerd bij Facebook (Slide 4).

Aantonende bewijzen

Hieronder zijn de twee cursussen te zien die ik onder andere gevolgd heb om deze webshop te brengen waar het nu is. Het aantal precieze uren dat de cursus in beslag nam is niet te vinden. Wel kan ik het aantal lessen dat ik niet gevolgd heb delen van het aantal lessen om een percentage te krijgen.

Dropship Academy
De Dropship Academy is een cursus gemaakt door Joshua Kaats en zijn team. Deze cursus is een A tot Z blueprint en vrijwel alle opties worden besproken. Het is een hele goede en complete cursus die je begeleidt door het proces. De cursus bestaat uit meerdere delen. Slide 1 laat de basis cursus zien. Deze modules ga je doorlopen wanneer je net de cursus hebt gekocht en wilt beginnen met dropshippen. De cursus heeft ook nog modules over onder andere de boekhouding rondom dropshipping, Facebook marketing blueprint (slide 3) en Google marketing blueprint. 

Joshua Kaats is een online ondernemer die al drie jaar actief is met dropshippen. Sinds twee jaar heeft hij deze cursus waar hij andere zijn strategieën leert. 

Dropship Academy: 75 van 90 lessen komt uit op 83.3%
Facebook Ads Blueprint: 28 van 38 lessen komt uit op 73.7%

Dropshipping Masterclass
Samuel Onuha, oprichter van ICON. Amsterdam en branding specialist heeft een cursus gemaakt genaamd Dropshipping Masterclass (Slide 2). In tegenstelling tot de andere cursus, houdt deze cursus niet je handje vast en laat het niet alles van A tot Z zien. Niet erg als je al ervaring hebt, maar mocht je net beginnen dan is dit niet de beste cursus om aan te schaffen. 

Wat de Dropshipping Masterclass wel goed uitlegt is de belangrijkheid van branding. Hoe zorg je ervoor dat klanten je webshop vertrouwen? Dit was één van mijn belangrijkste bevindingen en daar geeft Samuel Onuha super goede informatie over. 

Dropshipping Masterclass: 34 van 37 lessen komt uit op 91.9%

De cursussen zijn gemaakt via het platform TheHuddle. Huddle B.V. is een dochterbedrijf van IMU B.V. en het lijkt mij super interessant om in een later stadia mijn strategieën te kunnen delen met andere ondernemers via dit platform.

Product Research + Webshop bouwen + Facebook Ads maken en analyseren
22 UUR 100%
Dropshipping Masterclass
5 UUR 91.9%
Dropship Academy
10 UUR 83%
Facebook Ads Blueprint
5.5 UUR 73%
TOTAAL AANTAL UUR
42.5 100%

Feedback van andere

"Het logo voor PawFles past goed bij de webshop en de webshop ziet er professioneel uit"
Kelvin Knoote
Designer
"Algemene dropshipping kennis is goed van Martijn. Met webshop design heeft hij vooruitgang geboekt."