Apple Inc.

Wat is de theorie achter Apple zijn producten?

Hoe Apple Inc. is begonnen

Om te kunnen achterhalen wat de theorie van Apple Inc. is, moeten we ons eerst verdiepen in de geschiedenis van Apple Inc. Het is 1 April 1976, de dag dat Apple Inc. (Toen heette het Apple Computer, Inc.) werd opgericht. Het bekendste gezicht van Apple Inc., is het gezicht van Steve Jobs (volledige naam: Steven Paul Jobs). 

Steve Jobs was echter niet de enige persoon achter Apple Inc. Samen met zijn zakenpartners Steve Wozniak en Ronald Wayne, bouwden zij Apple Inc. op tot één van de grootste bedrijven ter wereld. 

Steve Jobs was niet alleen de mede-oprichter van Apple Inc., hij was een merk op zichzelf. Hij was het gezicht van een bekende naam. In 1997 kwam hij terug bij Apple (hij was namelijk verdreven bij Apple Inc. door onenigheid met de CEO van toen). Hij veranderde meteen een aantal dingen en hierdoor werd Apple Inc. weer winstgevend.

Apple Inc. is vooral bekend geworden door zijn Apple Macintosh-computers (eerste Macintosh werd in 1984 uitgebracht als opvolger van de Apple Lisa), de iPod-muziekspelers, de iPhone-smartphone en iPad.

De grote theorie achter Apple Inc.

Iedereen die ook maar een beetje van de updates van Apple Inc. meekrijgt, weet dat Apple Inc. vaak rare en in veel ogen, domme veranderingen toepast. Zo hebben zij bijvoorbeeld de de 3.5mm headphone jack verwijderd van hun nieuwere toestellen. In dit artikel ga ik een theorie behandelen die wellicht uw perspectief veranderd over Apple Inc.

Technologie zou zo transparant mogelijk moeten zijn.
Apple vindt dat technologie de vijand is van de mens. Dit is niet zo gek aangezien technologie zorgt voor afleiding en verwarring. Ga maar eens na, hoeveel mensen er uren per dag op hun tijdlijn scrollen. Of hoeveel incorrecte nieuws artikelen er worden geplaatst. Het is niet voor niks dat Apple Inc. zijn besturingssystemen zo eenvoudig mogelijk maakt en zijn apparaten zo dun, ligt en minimalistisch.

Extreme Focus.
Toen Steve Jobs terugkwam in 1997, was het een “rotzooi” bij Apple. Er waren onnodige versies van elk product en hierdoor wisten ze niet waar de focus moest liggen. Steve Jobs kwam met het idee om van elk product 2 versies te produceren. Een normale versie, en een PRO versie. Over de jaren heen is het aanbod aanzienlijk gegroeid, maar is het nog niks vergeleken met hun concurrenten. 

Klanten weten niet wat ze willen.
Veel mensen denken dat Apple niet luistert naar Feedback. Dit is verre van de waarheid, Apple vraagt zelfs om feedback. Maar in vele gevallen vinden zij hun eigen perspectief belangrijker dan die van de consument. Dit klinkt misschien dom, maar dit is juist de sleutel voor hun succes. Neem de iPod even als voorbeeld; klanten wilde graag een nieuwe iPod, in plaats van een nieuwe iPod op de markt brengen, bracht Apple de iPhone op de markt. Klanten wisten niet dat ze een iPhone nodig hadden totdat deze op de markt kwam. 

Conclusie:
Apple blijft innoveren door telkens met zichzelf te concurreren. Wanneer zij weten dat ze “The Next Big Thing” hebben, killen ze hun huidige bestsellers en vervangen ze die met het nieuwe.

Bekijk mijn volledige website op: www.youngondernemers.nl