Inleiding

Op deze pagina komen alle leerdoelen en activiteiten te staan van leerjaar 2

Ik heb mij in dit leerjaar voornamelijk bezig gehouden met activiteiten die mijn ecommerce vaardigheden positief beïnvloeden. Denk onder andere aan Adobe Photoshop, E-mail marketing en Web Development. Inmiddels houd ik mijzelf al ruim 2 jaar bezig met online geld verdienen en hierdoor zijn mijn online skills goed ontwikkeld. Voor mijn incubator idee vond ik echter wel noodzakelijk om mij verder te specialiseren in onderstaande subcategorieën. 

PGP

0 uur
Merk creatie
0 uur
Shopify
0 uur
Adobe
0 uur
Productiviteit

Merk creatie

Sinds klein af aan droom ik eigenlijk al van het hebben van een kledingmerk. Vlak voordat school begon ben ik hieraan begonnen met 2 zakenpartners en samen sprongen we in het diepen. Ondanks onze uitgebreide kennis over dropshipping en e-commerce, liepen we tijdens het traject tegen vele obstakels en moeilijkheden aan. We hadden geen “plattegrond” en deden eigenlijk maar hetzelfde als wat we deden bij dropshipping. Totdat iemand die wij kende uitkwam met een cursus over het opzetten van online merken met behulp van Shopify, Instagram influencers en Facebook ads. Onderstaande cursus hebben we van hem gekocht en ook hebben we hem als mentor genomen voor 1 op 1 coaching trajecten. 

Regie en reflectie

Dankzij deze cursus heeft ons merk een zetje gekregen in de goede richting. Wekelijks bekijk ik nog steeds delen van de cursus om mijn brein te blijven prikkelen. In de toekomst wil ik graag nog meer cursussen volgen op het gebied van merkcreatie. Ook wil ik connecties blijven leggen en mentoren nemen die stappen verder zijn dan ik zelf. Ook heb ik door deze cursus een connectie gemaakt met een jonge ondernemer uit Assen en gaan we binnenkort een keertje brainstormen en ideeën bedenken om iets samen te doen.  

Ik heb veel geleerd uit dit proces en er zijn mij ook zeker dingen bij gebleven. Aller eerst ben ik tot de conclusie gekomen dat er niet 1 juiste weg is. Er zijn meerdere wegen naar Rome en dat geldt ook binnen e-commerce. Wat voor simpele dropshipping producten wel werkte, hoeft niet perse te werken voor een kledingmerk. Ook ben ik erachter gekomen dat de webshop en content een enorme rol spelen in tegenstelling tot een dropshipping webshop. Bij dropshipping kon je er makkelijk mee weg komen door je webshop amateuristisch te houden, bij branding kan dat niet en er wordt ook veel meer uur in gestopt voordat je live gaat voor publiek. 

Mijn kledingmerk Nuit Noire Paris is helaas niet meer online omdat wij hier mee gestopt zijn. 

Voor incubator ben ik daarom met een nieuw idee gestart. Ik verkoop sinds april canvassen via mijn online website. Deze kan je hier bekijken: https://www.arthiev.nl/

Dit is de cursus die ik gevolgd heb

Cijfers kwartaal 4 2020 Nuit Noire Paris

Cijfers April 2021 Arthiev

Shopify Theme Developer

Ik doe al jaren Shopify webshops bouwen voor de fun en voor klanten. Mijn kennis is erg ontwikkeld maar ik wil dit graag verder uitbouwen. Ik heb een cursus gevolgd over Theme Development en heb dit toegepast op mijn eigen webshop. Het resultaat voor Nuit Noire Paris vind je onder de afbeelding en het resultaat voor Arthiev door hier te klikken.

Regie en reflectie

Ik heb het regie in eigenhand genomen door alle stappen van de cursus toe te passen op mijn eigen webshop van mijn kledingmerk. Het vergde weliswaar meer tijd maar het resultaat is aanwezig. Als ik terugkijk op de cursus die ik daarvoor gevolgd heb, heb ik erg veel nieuwe dingen geleerd. Mijn Shopify kennis en html codeer skills zijn al erg uitgebreid al zeg ik het zelf, maar Shopify gebruikt unieke .liquid en .json files voor hun thema’s. Christopher Dodd (maker van de cursus) legt hier de basis kennis daarvan uit maar heeft ook nog een andere cursus op Skillshare die volledig is ingericht naar die .liquid en .json files. Deze wil ik dan ook in de toekomst gaan volgen zodat ik eigen unieke thema’s kan maken en wellicht ook kan verkopen. 

Dit is de cursus die ik gevolgd heb

Aan de linkerkant zie je hoe het standaard thema eruit ziet wat ik gebruik voor mijn webshop. Aan de rechterkant zie je wat ik ervan gemaakt heb doormiddel van te coderen in Shopify.

Feedback van Justin Kool (zakenpartner)

Fotoshoot

Om mijn kledingmerk van de grond te krijgen, vond ik het erg belangrijk om kwalitatief goede foto’s te hebben op de webshop. Ik heb in mijn omgeving fotograven gevraagd wat zij rekenen voor een studio fotoshoot van circa 3 uur. De kosten zijn relatief aan de prijzige kant en aangezien ik een professionele DSLR camera thuis heb, besloot ik dat ik de eerste paar fotoshoots zelf wil doen. Met een professionele fotograaf sprak ik af de studio fotoshoot zelf te doen onder zijn toezicht voor de fractie van de prijs in ruil voor zijn studio en tijd. Om de basis dingen te weten over DSLR en studiobelichting, heb ik een korte cursus genomen op Skillshare over deze onderwerpen

Regie en reflectie

Ik heb meteen actie ondernomen toen ik erachter kwam dat de prijzen prijzig waren. De cursussen waren gemakkelijk te volgen en toe te passen in het echte leven. Ondanks dat de eerste fotoshoor een succes was, ben ik niet van plan om dit vaker te doen. Dit soort taken laat ik liever over aan de mensen die daarvoor zijn opgeleid of ervaring hebben. Ik houd mij liever bezig met omzet verhogende taken zoals marketing. Je kan als ondernemer je beter focussen op dingen die geld opleveren, in plaats van te besparen op taken en elk dubbeltje op zijn kant te leggen. 

Bewijskracht:

Ik heb de studio fotoshoot gedaan in de studio van Jari van den Heuvel. Hij is professioneel fotograaf en doet dat al 5 jaar. Onder zijn toezicht heb ik het licht neergezet en de camera ingesteld. 

IMG_2146

Adobe Photoshop Basis (Semester 1)

Bij het opzetten van een online webshop komen verschillende aspecten kijken. 1 van die aspecten is Adobe Photoshop. Dit is omdat de webshop vol komt te staan met afbeeldingen die elk perfect in de webshop moeten passen. Ik heb al enige ervaring met Adobe Photoshop en ken de basis vaardigheden. Mijn doel met onder staande cursus is om te leren hoe ik met verschillende kleuren kan werken en objecten kan uitknippen van de achtergrond. 

Regie en reflectie

Ook dit is zo’n taak die ik in de toekomst beter aan experts kan overlaten. Ik heb gemerkt dat het het erg tijdrovend is om elke afbeelding te bewerken zoals de foto onderin. Standaard dingetjes zoals ergens tekst op zetten is makkelijk te doen maar daadwerkelijk objecten uitknippen en zorgden dat lichtoppervlaktes hetzelfde zijn, is toch een uitputtende taak. 

Dit is de cursus die ik gevolgd heb:

Bewijskracht:

Feedback van Kelvin Knoote (Grafisch Ontwerper)

Adobe Photoshop Advanced (Semester 2)

In semester 1 heb ik basisvaardigheden geleerd voor Adobe Photoshop. Deze wilde ik graag verder ontwikkelen en daarom heb ik van dezelfde maker, een tweede cursus gevolgd. In deze cursus werd Photoshop inhoudelijker behandelt en ging de cursus meer de diepte in. Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd hoe ik mijn eigen mockups kan maken voor mijn canvas winkel. 

Regie en reflectie

Voor mijn canvas webshop vond ik het erg belangrijk om kennis te hebben over de mockups. Ik heb hier regie ingenomen door een Skillshare cursus te volgen en de praktische kennis toe te passen in mijn huidige mockups. Het was een erg intensieve cursus maar achteraf ben ik wel blij dat ik dit gedaan heb. Een gemiddeld DTP’er zou hiervoor honderden euro’s kunnen vragen omdat het zo tijdrovend is. 

Dit is de cursus die ik gevolgd heb:

Bewijskracht:

Adobe Illustrator Basis & Advanced (Semester 2)

Een canvas wordt vrijwel altijd ontworpen in Adobe Illustrator. Ik heb mijn goede vriend Kelvin gevraagd wat hij zou vragen om een ontwerp te ontwerpen en hij zei dat een gemiddeld grafisch vormgever 100 euro vraagt per uur. Omdat ik mijn canvassen in collecties wil uitbrengen, kan dit enorm in de kosten gaan zitten. Om deze reden wilde ik zelf ook kunnen ontwerpen. Ik laat ingewikkelde ontwerpen uiteraard nog over aan de experst maar simpele tekst ontwerpen, kan ik nu gelukkig zelf maken. 

Ik heb hiervoor twee cursussen gevolgd via Skillshare. De cursussen waren van dezelfde maker als de photoshop cursussen. 

Regie en reflectie

Ik heb gemerkt dat Adobe Illustrator toch erg verschilt van Photoshop. Illustrator is nog uitgebreider en moeilijker te begrijpen en toe te passen. Het is naar mijn mening echt een kunst om dit te begrijpen en snap daarom goed dat designers veel geld kunnen vragen voor hun ontwerpen. Ik ben zonder ervaring begonnen aan deze cursussen en heb gelukkig geleerd hoe ik zelf text designs kan maken. 

Dit zijn de cursussen die ik gevolgd heb:

Bewijskracht:

Feedback van Arno (DTP'er)

Productivity

Om mijn uren en dagen beter te benutten, ben ik op zoek gegaan naar manieren om mijn tijd productiever te besteden. In het verleden heb ik vaak het gevoel gehad dat de tijd mij voorbij ging. Achteraf wist ik nooit waar ik die tijd aan besteedde. Ik heb daarom de afgelopen weken besteed aan het bestuderen van productivity methods en systemen. Zo heb ik bijvoorbeeld het bekende systeem van David Allen toegepast. David Allen is bekend van het boek “Get Things Done”. 

Regie en reflectie

Voordat ik begon aan productiviteit, ging de tijd mij vaak voorbij zonder dat ik wist waar het naartoe ging. Nu ik verschillende systemen bestudeerd heb en heb toegepast, voel ik mezelf productiever en kan ik binnen enkele minuten kijken waar mijn tijd naartoe gegaan is. Ik heb hiervoor onder andere het programma Notion voor gebruikt en Google Agenda. Notion is een erg uitgebreid systeem  wat voor vele doeleinden gebruikt kan worden. Ik heb Notion voornamelijk gebruikt voor to do lijsten, notities, projecten en als databank. 

Dit is de cursus die ik gevolgd heb:

Dit zijn de boeken die ik bestudeerd heb:

Bewijslast

Notion dashboard:

Update PGP

De ontwikkelingen die ik gemaakt heb, dragen enorm bij in mijn ondernemerschap. Ik heb mij op digitaal gebied sterk ontwikkeld en ook weet ik mijn tijd nu beter te benutten. Hierdoor weet ik mijn doelen beter te behalen omdat ik bewuster mijn tijd indeel en ook weet waar mijn aandacht naartoe gaat. Daarnaast merk ik dat ik meer discipline heb gekregen door het toepassen van verschillende productiviteitsmethodes.