Persoonlijk Leiderschap Blok 4

Twee leerdoelen die ik de afgelopen weken geleerd heb

Branded Dropshipping

Zelf vind ik het heel leuk om met e-commerce bezig te zijn. Aan de hand van de feedback van vorige blokken, ben ik dit blok weer aan de slag gegaan met een nieuwe webwinkel. Ik heb in totaal 2 cursussen gevolgd specifiek voor dropshippen.

De cursussen die ik heb gevolgd zijn: Dropship Academy van Joshua Kaats en Dropshipping Masterclass van Samuel Onuha. Meer info verder op deze pagina.

Grafisch Ontwerpen

Als derde leerdoel had ik eigenlijk presentatie vaardigheden. Door COVID-19 is dit niet doorgegaan en moet ik eerlijk bekennen dat ik daar blij mee ben. Ik heb met grafisch ontwerpen zoveel kunnen leren wat ik kan toepassen bij e-commerce.

Ook hiervoor heb ik twee cursussen gevolgd. Met een ambtenaar als vader, kan je heel veel cursussen voor een lage prijs krijgen. Ook ben ik bij een marketing bureau geweest die zich specialiseert in designing 

Wat heb ik gedaan om uit mijn comfortzone te trappen?

Het is meerdere malen verteld maar, er moeten meerdere activiteiten buitenshuis gehouden worden. Afgelopen blokken heb ik dit weliswaar niet gehandhaafd maar dit blok ben ik meerdere keren naar buiten gegaan. Ondanks het corona virus heb ik toch afspraken weten te maken met bedrijven die mij met open armen wilden ontvangen. 

Justin Kool
Voor mijn dropshipping bedrijf heb ik een afspraak gemaakt met een oude basisschool klasgenoot die al langere tijd e-commerce doet. Zijn naam is Justin Kool en samen met hem heb ik de webshop onder een loop genomen. Justin Kool loopt stage bij [INVULLEN] op de marketing afdeling en doet de marketing voor Mark Bongers Academy B.V.. Hij volgt multimedia vormgeving op het Sint Lucas in Eindhoven en weet alle feitjes met betrekking tot kleuren psychologie. Ondanks dat Justin een goede vriend van mij is, hebben we via ZOOM contact gehouden en beide vanuit huis gewerkt.

De creatieve afdeling Boxtel
Ondanks het corona virus, wilde de creatieve afdeling mij nog graag ontvangen. De creatieve afdeling is een marketingbureau in Boxtel die zich focust op het designen van marketing campagnes. Samen met Edwin van Drunen heb ik een logo ontworpen voor mijn eigen dropshipping webshop via Adobe Illustrator en heeft hij mij in contact gebracht met URbookings. Later heb ik voor URbookings een logo ontworpen en een instapost bewerkt in Adobe Photoshop. 

Kelvin
Ik heb ook de workshop van Kelvin bijgewoond die hij op school heeft gehouden.

URbookings
URbookings is een agency die zich nog in de startup fase bevindt. URbookings wilt opkomende DJs tekenen en daar evenementen voor organiseren. Voor deze startup heb ik een logo ontworpen en een instapost gemaakt. Hiervoor ben ik met hun in gesprek gegaan en heb ik ongeveer 2 uur om de tafel gezeten.

Dropshipping

Vorig blok had ik als leerdoel om te leren hoe ik een webshop moest bouwen. Ik speelde toen in op Valentijn en bouwde een webshop met valentijn producten. De feedback die ik toen kreeg was dat de bewijzen niet goed genoeg waren. 

Omdat ik zelf heel geïnteresseerd ben in e-commerce, besloot ik om nogmaals een webshop te maken. Deze keer speelde ik wederom in op een trend. Namelijk dat veel mensen zijn gaan wandelen tijdens COVID-19. Het product wat ik heb gekozen is een duurzame hondenfles. Het idee is simpel, het is een plastic fles waar een “bakje” aan vast zit. Baasjes vullen deze fles met water, houden het knopje ingedrukt zodat er water in de bak komt en honden kunnen schoon drinkwater drinken uit dit bakje. 

De webshop is gemaakt met Shopify en ik heb alles zelf ingesteld. Mede door mijn ervaring met Shopify en Photoshop, duurde het mij maar een paar uur om deze webshop in elkaar te zetten. Alles is werkende en zoals zichtbaar in de slides hieronder, is de webshop ook al sales aan het maken.

Een algemeen bekend probleem onder dropshippers is dat de Facebook Pixel niet alle aankopen geregistreerd. Facebook Pixel heeft voornamelijk veel moeite met het registreren van aankopen die via Mollie zijn betaald. Doordat de webshop actief is in Nederland en België, maak ik gebruik van iDeal en Bancontact via Mollie. Dit is de reden waarom er maar 1 aankoop is geregistreerd bij Facebook (Slide 4).

Aantonende bewijzen

Hieronder zijn de twee cursussen te zien die ik onder andere gevolgd heb om deze webshop te brengen waar het nu is. Het aantal precieze uren dat de cursus in beslag nam is niet te vinden. Wel kan ik het aantal lessen dat ik niet gevolgd heb delen van het aantal lessen om een percentage te krijgen.

Dropship Academy
De Dropship Academy is een cursus gemaakt door Joshua Kaats en zijn team. Deze cursus is een A tot Z blueprint en vrijwel alle opties worden besproken. Het is een hele goede en complete cursus die je begeleidt door het proces. De cursus bestaat uit meerdere delen. Slide 1 laat de basis cursus zien. Deze modules ga je doorlopen wanneer je net de cursus hebt gekocht en wilt beginnen met dropshippen. De cursus heeft ook nog modules over onder andere de boekhouding rondom dropshipping, Facebook marketing blueprint (slide 3) en Google marketing blueprint. 

Joshua Kaats is een online ondernemer die al drie jaar actief is met dropshippen. Sinds twee jaar heeft hij deze cursus waar hij andere zijn strategieën leert. 

Dropship Academy: 75 van 90 lessen komt uit op 83.3%
Facebook Ads Blueprint: 28 van 38 lessen komt uit op 73.7%

Dropshipping Masterclass
Samuel Onuha, oprichter van ICON. Amsterdam en branding specialist heeft een cursus gemaakt genaamd Dropshipping Masterclass (Slide 2). In tegenstelling tot de andere cursus, houdt deze cursus niet je handje vast en laat het niet alles van A tot Z zien. Niet erg als je al ervaring hebt, maar mocht je net beginnen dan is dit niet de beste cursus om aan te schaffen. 

Wat de Dropshipping Masterclass wel goed uitlegt is de belangrijkheid van branding. Hoe zorg je ervoor dat klanten je webshop vertrouwen? Dit was één van mijn belangrijkste bevindingen en daar geeft Samuel Onuha super goede informatie over. 

Dropshipping Masterclass: 34 van 37 lessen komt uit op 91.9%

De cursussen zijn gemaakt via het platform TheHuddle. Huddle B.V. is een dochterbedrijf van IMU B.V. en het lijkt mij super interessant om in een later stadia mijn strategieën te kunnen delen met andere ondernemers via dit platform.

Product Research + Webshop bouwen + Facebook Ads maken en analyseren
8 UUR 100%
Dropshipping Masterclass
5 UUR 91.9%
Dropship Academy
10 UUR 83%
Facebook Ads Blueprint
5.5 UUR 73%
TOTAAL AANTAL UUR
28.5 100%

Grafisch Ontwerpen

Om mijn eigen online ondernemingen te ondersteunen heb ik besloten om cursussen te volgen over grafisch ontwerpen. Op deze manier kan ik mijn webshops professioneler naar  voren laten komen zonder dure investeringen te maken. 

Met een ambtenaar als vader, heb ik gelukkig het voordeel dat ik toegang heb tot betaalde programma’s en cursussen voor een kleine prijs. Zo heb ik een jaar licentie voor Adobe Cloud voor maar €25 terwijl het voor studenten €20 per maand is! Ook heb ik voor €20 per 3 maanden toegang tot 1000+ cursussen op Soofos.nl

Om Photoshop en Illustrator te leren heb ik ook gebruik gemaakt van cursussen op Soofos.nl. Ik had al enige ervaring met Photoshop mede omdat ik vroeger hier veel filmpjes voor heb gekeken op Youtube. Ook heb ik de workshop van Kelvin bijgewoond. Op zijn site staat hier bewijsmateriaal van. 

Kelvin zijn site: https://kelvinknoote1.nl/photoshop-cursus/ 

 

Illustrator Cursus
5 UUR EN 38 MINUTEN 100%
Photoshop Cursus
2 UUR EN 25 MINUTEN 18%
Kelvin zijn workshop
2 UUR 100%
De creatieve afdeling in Boxtel
5 UUR 100%
Logo maken voor URbookings
3 UUR 100%
TOTAAL AANTAL UREN DIT LEERDOEL
18 UUR 100%