Herkansing Persoonlijk Leiderschap

Inleiding

Op deze pagina komen alle activiteiten en bewijskracht van de afgelopen paar maanden. 

Ik heb mij in het nieuwe schooljaar bezig gehouden met het opzetten van een kledingmerk. Het merk doe ik met 2 andere jongens die niet op Avans zitten en tot heden toe gaat alles vrij goed. Ik heb mij voornamelijk beziggehouden met de financiën en webdevelopment.

Boekhouding

Om de financië van mijn kledingmerk goed te kunnen analyseren, is het belangrijk om de boekhouding op orde te hebben. Ik heb ervoor gekozen om dit zelf te doen aangezien het nog om kleinschalige handel gaat. In een later stadia wil ik dit natuurlijk uitbesteden zodat ik er geen omkijken naar hebn.

SMART DOEL: Ik wil binnen 2 maanden de volledige boekhouding van Nuit Noire Paris kunnen doen.

Om de boekhouding onder controlle te krijgen, heb ik ervoor gekozen om een cursus te volgen bij de NHA. De cursus die ik gevolgd heb heet Computerboekhouden met Exact Online. Dit brengt mij dan ook bij het tweede aspect: online boekhouden met een online boekhoudprogramma. Ik heb bewust gekozen voor Exact Online nadat ik daar goede reviews over had gelezen en personen ken die ook met dit programma werken. Daarnaast is Exact Online erg makkelijk en efficiënt in gebruik. 

Wat heb ik gedaan en hoe ben ik uit mijn comfortzone gegaan?

Bijbehorende taken:

Comfortzone:

Ik ben uit mijn comfortzone gegaan door met een boekhouder te gaan zitten en netwrken. Ondanks dat dit mijn neef is, is het toch uit mijn comfortzone doordat ik hem nauwelijks zie of spreek. Hij is boekhouder van beroep en daardoor kon hij mij nog handige tips en tricks leren. Ook ben ik uit mijn comfortzone gegaan door de theorie gelijk in praktijk te brengen bij een goede vriend van mij. Hij is freelancer en deed zijn boekhouding nog zelf totdat ik aanbood het gratis voor hem te doen. 

Bewijskracht

Boekhouder -->

Mijn neef Tim is boekhouder en werkt via Exact Online. Samen met hem heb ik een dag gezeten. Hij heeft mij veel praktische tips en tricks gegeven die in de cursus niet behandeld werden .

Freelancer

Een vriend van mij is freelancer en werkt dus bij verschillende bedrijven. Hij stuurt hun wekelijks een factuur en verwerkte deze in een Excel template die hij gekocht heeft bij een boekhoudkantoor. 

Coach leerjaar 2:

Planning in Excel:

Feedback:

“Martijn is erg snel met het oppakken van de informatie en verwerkt deze goed.”
– Docent NHA Computerboekhouden met Exact Online

“Martijn is een slimme jongen die goed uit de voeten komt met dingen die hem intrigeren. Ik ben er van overtuigd dat Martijn zelfstandig zijn boekhouding moet kunnen doen als hij daar de tijd en moeite in wilt stoppen.”
– Tim Terneusen boekhouder van beroep

“Ik ben blij dat Martijn mijn boekhouding tijdelijk wilt doen en als het echt zo gemakkelijk is als dat hij zegt, zou ik graag willen leren van hem hoe ik zelf mijn boekhouding kan doen.”
– Rein de Groot freelancer

Herken ik mijzelf hierin?

Ik herken mij hierzelf wel degelijk in. Wanneer ik iets interessant vind, ga ik er meteen mee aan de slag en wil ik het ook graag begrijpen. Ook herken ik mij erin dat ik altijd behulpzaam ben naar de mensen om mij heen. Ik vind het erg leuk om mijn naasten te helpen en krijg hier ook zeker voldoening uit. 

Mijn reflectie:

Ik vond het erg leuk en interessant om wat meer in de cijfers te duiken van mijn kledingmerk. Ik heb een duidelijk beeld kunnen schetsen over het breek-evenpunt en kijk nu ook anders naar marketingkosten en budget. Wat ik graag nog meer wil weten in de toekomst zijn alle kleine regeltjes en trucjes om minder belasting te kunnen betalen. 

Wat heb ik geleerd over mezelf?

Ik heb geleerd over mezelf dat ik erg goed ben met getalletjes en dat ik boekhouding een erg interessant en vooral belangrijks aspect vind van mijn bedrijf. Ik kijk nu op een andere manier naar adverteren en product kosten zodat ik de winst kan maximaliseren. Hier ben ik achter gekomen nadat ik de resultaten zag in het balansoverzicht en winst- en verliesrekening.